Nova agressió homòfoba al metro de Barcelona. L’incident, que ha tingut lloc aquest dissabte a les 8 h en un vagó del metro al Clot, ha acabat amb un noi a l’hospital després que una dona l’hagi ruixat amb un aerosol de gas pebre. Tot ha començat quan tres joves que tornaven de festa d’una coneguda discoteca d’ambient de l’Eixample han estat increpats a l’interior del metro per una dona perquè anaven agafats pel braç.

Segons ha explicat la víctima, l’Edgar Aragall, això ha desencadenat en una baralla dialectal. Una noia ha sortit a defensar els joves. La dona que els havia increpat per la seva orientació sexual, la seva parella i la noia que els defensava s’han barallat físicament. Aragall insisteix que no ha participat en la baralla, afirma que ha avisat a un vigilant de seguretat i denuncia que ningú els ha ajudat.

En aquell moment és quan la dona ha agredit l’Edgar amb gas pebre. L’aerosol li ha causat irritacions oculars, a la pell i altres parts del cos, i s’ha hagut de traslladar a l’hospital. “Em crema la cara, els ulls i tot. El gas me l’ha tirat molt a prop i m’he cremat fins a l’abdomen, ja que el producte s’ha estès”, ha escrit en el seu perfil d’Instagram el jove agredit, que ha demanat col·laboració ciutadana per trobar testimonis de l’agressió que ja ha denunciat als Mossos d’Esquadra.

Una altra agressió a Sants

L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) ha denunciat aquest diumenge un altra agressió homòfoba aquest cap de setmana a Barcelona. Segons expliquen, aquest incident homòfob va passar la matinada de divendres a dissabte quan dos joves homosexuals van ser insultats i agredits per un altre grup de joves quan sortien d’una festa al barri de Sants. Una de les víctimes ha necessitat assistència hospitalària.

L’OCH demana implementar un protocol al transport públic

Des de fa temps l’Observatori contra l’Homofòbia denuncia un repunt de les agressions homòfobes a la ciutat. L’any passat les agressions homòfobes es van disparar prop d’un 40 % a Barcelona. I enguany ja tenen compatibilitzat una vintena de casos a Catalunya. El president de l’Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya, Eugeni Rodríguez, ha explicat que aquest cap de setmana s’ha repetit el patró que venen denunciat els últims temps. Cada vegada hi ha més agressions al voltant de l’oci nocturn LGBTI i en el transport públic.

Precisament per evitar incidents com aquests en el transport públic, l’Observatori contra l’Homofòbia està desenvolupant un nou protocol, conjuntament amb la regidoria de mobilitat i la de drets socials i feminisme. Es tracta de fer més formacions a la gent que treballa en el transport públic per ensenyar-los com actuar davant d’aquest tipus de situacions. Alhora, proposen que s’escoltin àudios i es puguin veure vídeos que denuncien que aquest tipus de comportaments no són acceptables al transport públic. D’aquesta manera es pretén donar seguretat a les persones LGTBI. Cal recordar que des dels inicis del 2019 ja s’han compatibilitzat deu casos d’agressions al transport públic de la ciutat.