Unes 200 persones s’han concentrat aquest dilluns a la tarda contra l’agressió homòfoba que va patir un jove a l’estació del Clot de Barcelona. A la protesta hi ha assistit la víctima de l’agressió amb la seva mare. L’Observatori contra l’Homofòbia ha estat l’entitat que ha convocat la concentració per condemnar les agressions LGTBI-fòbiques juntament amb l’Associació de Veïns del Clot – Camp de l’Arpa i la Unitat contra el Feixisme i el Racisme a Barcelona.

Durant l’acte, s’ha llegit un manifest per condemnar aquest cas i tots els atacs per motius d’orientació sexual de les persones, la víctima ha explicat el seu testimoni i s’ha acabat la convocatòria amb un pilar a càrrec dels Castellers de Barcelona.

L’Observatori contra l’Homofòbia alerta d’un repunt de casos

L’entitat assegura que aquest no és un cas aïllat. “Durant el mes de gener s’han registrat 21 agressions a tot Catalunya, i això alerta d’un repunt que considerem que s’ha d’erradicar”, afirma Eugeni Rodríguez, president de l’Observatori contra l’Homofòbia. Afirma que “l’auge de l’extrema dreta és la causa principal d’aquest tipus de comportaments homòfobs i racistes”.

El col·lectiu demana mesures urgents

L’Observatori contra l’Homofòbia reclama a les administracions que elaborin un protocol urgent sobre violències LGTBI-fòbiques i masclistes al transport públic perquè sigui un espai amable i segur per a totes les persones. De fet, diuen que durant l’any 2019 n’hi va haver 10. Denuncien que s’han reunit diversos cops amb el consistori, però que encara “no s’hi han posat a treballar”.