Sindicats de la Guàrdia Urbana de Barcelona han alertat que, a les portes d’una baixada de la temperatura, alguns agents no tenen roba d’hivern. Des que van estrenar el nou uniforme fa un any, centenars d’agents del cos policial encara no han rebut les jaquetes i els polos que han de portar durant l’hivern. Encara falten gairebé dos mesos perquè comenci l’estació més freda de l’any, però els sindicats diuen que els treballadors ja s’han de protegir al matí i a la nit amb roba d’hivern.

Segons el sindicat SAPOL, tots els agents de la Guàrdia Urbana del torn de nit ja han rebut els uniformes d’hivern. D’acord amb el seu portaveu, Jordi Lima, la meitat dels treballadors del torn diürn encara esperen la roba d’abrigar. Fonts municipals han respost a les queixes sindicals i han afirmat que “es va parlar amb el proveïdor del nou uniforme i s’anirà repartint el d’hivern al llarg dels propers dies”.

Manca de previsió de l’Ajuntament, segons els sindicats

El responsable d’SPL-UGT a Catalunya, Juan Francisco Rodríguez, denuncia que hi ha hagut un error de planificació per part del govern municipal. Creu que la preparació i la repartició dels nous uniformes no s’ha fet correctament i que molts agents troben a faltar aquests dies la roba d’abric durant la seva jornada laboral.

“L’uniforme d’hivern encara no està tot entregat. Hi ha una baixada de temperatura forta. A la nit i a primera hora del matí fa molt fred. No s’han fet les jaquetes ni estan ni s’esperen per ara. Hem de continuar amb l’uniforme antic.”

De fet, el sindicat va més enllà: assegura que la manca de previsió ja va afectar l’any 2017, durant els dies d’estrena de l’uniforme nou. La roba no estava ben tallada tot i tenir les mides dels treballadors, afirmen des d’SPL-UGT.

El sindicat SAPOL també es pronuncia en la mateixa línia: critica la “gestió nefasta” del govern d’Ada Colau, però també estén la culpa al cap de la Guàrdia Urbana, Evelio Vázquez.