Els Mossos d’Esquadra i les policies locals de Catalunya vestiran el mateix model d’uniforme amb l’objectiu de “reforçar el concepte de policies de les institucions pròpies de Catalunya”. Així ho ha dit el conseller d’Interior, Jordi Jané, en la presentació de la nova vestimenta. L’uniforme serà de color blau nit, amb camisa i pantaló, i els cossos només es diferenciaran pel color corporatiu de les espatlles: vermell, en el cas dels Mossos, i groc, en el de la policia local.

Segons el conseller Jané, els Mossos d’Esquadra l’estrenaran a finals del 2018, quan es preveu convocar les 500 noves places per a agents. En canvi, la resta de policies locals ho aniran fent progressivament, depenent de cada ajuntament i, segons fonts municipals, la Guàrdia Urbana ho preveu incorporar abans que ho facin els Mossos.

A més d’harmonitzar el model de vestimenta, els nous equips també s’han dissenyat perquè les armilles antibales puguin anar a sobre sense cridar l’atenció i incorporen una senyera de mida petita al lateral de la màniga esquerra amb l’objectiu de transmetre “un missatge de Policia de Catalunya, de policies de les institucions pròpies de Catalunya”, segons ha dit el conseller Jané.

Una de les qüestions que encara s’està estudiant és unificar la targeta d’identificació policial, coneguda com a TIP. Segons el conseller, és “una idea positiva” però, tot i això es mantindrà i es respectarà el que ara ja té cada agent dins del seu cos policial.