Veïns d’un edifici del Putxet i el Farró es queixen de les molèsties que els provoca el local ocupat als baixos de l’immoble. L’espai, una antiga oficina, està ocupat des del mes d’abril i els veïns asseguren que, des de llavors, tenen problemes de soroll, brutícia i males olors, fets que ja han denunciat a la Guàrdia Urbana i a l’Ajuntament. El local és propietat de la SAREB, que ha iniciat accions jurídiques contra l’ocupació i estan seguint la via civil.

El Districte de Sarrià – Sant Gervasi està tractant amb Serveis Socials el tema i diuen que “estem atents a qualsevol novetat des del mateix moment en què vam detectar l’ocupació”, explica Joan Manuel del Llano, conseller del districte. El govern local s’ha reunit amb els veïns afectats per explicar-los la situació i l’Ajuntament ha iniciat el procés d’infrahabitatge per saber si hi ha risc i perill per a les persones que hi viuen.

Mascareta per entrar al safareig

L’Ana Valverde és una de les veïnes afectades. Viu just a sobre del local ocupat i demana que el desallotgin: “compleixin amb la seva responsabilitat i lliurin-me d’aquest trauma que tinc de viure a casa meva”. Assegura que el soroll és de dia i de nit, i la pudor és tan forta que no pot obrir les finestres del menjador que donen al carrer. Explica que s’ha de posar una mascareta per entrar al safareig que té sortida al pati de llums, just sobre de la finestra del local ocupat. “És una qüestió de salut, estic vivint en unes condicions higièniques penoses”, denuncia Valverde.