Fa dos anys que va entrar en funcionament però, segons les entitats que el gestionen, el Casal de Joves Can Ricart ja s’ha quedat petit. Es queixen, principalment, que no disposen de prou sales grans per fer-hi activitats de gran format. També al·leguen problemes de compatibilitat amb algunes de les activitats que organitzen. I proposen una solució: annexionar una nau abandonada, situada just al costat del casal, que s’està degradant. Reclamen que es condicioni l’espai i s’utilitzi com a sala polivalent per al casal, però també per a les entitats del barri.

Una nau abandonada i amb plagues

La nau annexa al casal és de propietat municipal. Està abandonada i, cada cop, presenta un estat de degradació major. És per això que ocasiona molèsties als usuaris dels espais del voltant, principalment problemes de plagues. Per aquesta raó, les entitats de la zona reclamen a l’Ajuntament que faci un procés participatiu per donar-li un ús al més aviat possible i evitar-ne la degradació definitiva.

Únic casal de joves del Poblenou

El de Can Ricart és l’únic casal de joves que hi ha al Poblenou i els entorns. Fa dos anys que funciona i era una de les grans reivindicacions de les associacions juvenils de la zona. Expliquen que ja tenen uns mil usuaris mensuals i s’ha quedat petit. Per això, reclamen la utilització de la nau annexa, una reivindicació que té el suport de la Taula Eix Pere IV, que vol que Can Ricart sigui un nou punt de trobada del barri. “Que aquest espai tingui cada vegada més teixit social, que pugui ser un espai obert moltes hores i amb activitats” demana Maribel Rosselló, membre de la Taula.