Fiscalia de l'Audiència Nacional

(ACN) La fiscalia de l’Audiència Nacional ha mostrat “satisfacció” per la sentència del 17-A perquè considera que “reconeix a les víctimes” dels atemptats de Barcelona i Cambrils de l’agost del 2017. El fiscal en cap de l’Audiència Nacional, Jesús Alonso, ha explicat que estan “contents per les víctimes, perquè se’ls ha reconegut”. La fiscalia creu que és “una bona sentència” que recull el posicionament del ministeri públic i que suposa una “fita important” en la lluita contra el terrorisme gihadista.

El fiscal del judici, Miguel Ángel Carballo, ha afirmat que la sentència “repara el dany en la mesura del possible”, ja que, a parer de la fiscalia, “tècnicament” era “el judici d’Alcanar” més que el dels atemptats de la Rambla i Cambrils.

Discrepàncies per la condemna per assassinat

El ministeri públic ha insistit en la tesi que ha defensat des de l’inici: que no es podia condemnar per assassinat quan els autors materials són morts i no s’ha pogut demostrar la participació en els atacs dels principals acusats, Mohamed Houli i Driss Oukabir.

Aquesta no condemna per assassinat no ha agradat a una de les defenses de les víctimes. Jaume Alonso Cuevillas, sosté que hi ha jurisprudència que indica que sí que podria ser així.