Imatge de la noia que va perdre un ull durant la protesta de Pablo Hasél

Dos escopeters dels Mossos d’Esquadra han estat citats a declarar davant del jutge el proper 14 de juny en qualitat d’investigats pel cas d’una noia que va perdre un ull després de rebre l’impacte d’una bala d’escuma. Els fets van passar el 16 de febrer, durant una manifestació contra l’empresonament del raper Pablo Hasél i, segons l’advocat de la víctima i el Centre Irídia, suposen un presumpte delicte de lesions amb pèrdua d’un òrgan principal, amb un agreujant de prevalença de caràcter públic.

El Jutjat d’Instrucció número 1 ha admès la querella que va presentar l’advocat de la noia i també el Centre de Drets Humans Irídia com a acusació popular. Els dos mossos són escopeters que poden veure’s en diverses imatges enregistrades en el moment dels fets i que, segons els advocats, estaven de servei al dispositiu actuant a la cruïlla del carrer Bosch amb via Augusta, sobre les 20.21h.

Els querellants no han pogut identificar qui presumptament va causar-li ferides a la víctima però, segons l’advocat de la noia, Xavier Muñoz, “molt probablement” és un dels dos agents que compareixeran davant del jutge. El 14 de juny també declararà la víctima i un testimoni.

Des d’Irídia han tornat a acusar el cos policial de no respectar els protocols i han dit que és “inacceptable” que persones que assisteixen a una manifestació puguin estar sotmeses a aquests “riscos”.