leo messi argentina

Leo Messi ha estat clau per fer que l’Argentina estigui a la final del Mundial de Qatar. L’astre argentí, de 35 anys, té l’estadística del seu costat i, de moment, és el jugador amb més gols, més assistències, més xuts i més ocasions creades de tots els qui han participat en la Copa del Món del 2022.

Les estadístiques de Leo Messi amb l’Argentina al Mundial

  • Jugadors amb més gols: Leo Messi i Kylian Mbappé, amb 5
  • Jugadors amb més assistències: Leo Messi, Harry Kane, Bruno Fernandes i Antoine Griezmann, amb 3.
  • Jugador amb més xuts: Leo Messi, amb 27.
  • Jugador amb més ocasions generades: Leo Messi, amb 18.
  • Jugador amb més regats: Jamal Musiala, amb 32. Leo Messi és el tercer, amb 25.

Una actuació espectacular que ha estat premiada

Leo Messi s’enfronta al seu últim partit en un Mundial. Serà la final de diumenge, 18, un cop l’argentí ja ha dit que no tornarà a disputar una Copa del Món. A Qatar, de moment, l’argentí ha jugat sis partits i en quatre ha estat escollit com a MVP o jugador més valuós de l’enfrontament. Cap altre jugador del Mundial ha rebut aquest premi tantes vegades. El que més s’apropa és Kylian Mbappé, que en suma tres, i contra el Marroc el podria igualar.

Leo Messi és el jugador amb més MVP de la història dels Mundials

Amb aquests quatre premis d’MVP, Leo Messi es converteix en el jugador amb més reconeixements individuals de la història de la Copa del Món, amb un total de 10 (un al 2010, quatre al 2014, un al 2018 i quatre al 2022). El segon que més n’acumula és Cristiano Ronaldo, amb set.