Les associacions d’afectats per l’amiant, un material prohibit al conjunt de la Unió Europea des del 2002, s’han concentrat a la plaça de Sant Jaume per denunciar la falta de protecció que reben per part de l’Administració. Expliquen que la via judicial és l’única per obtenir el reconeixement i les prestacions socials com a víctimes ambientals, i reclamen a les institucions que retirin immediatament tot l’amiant encara present.

Per saber-ne més: Els afectats per l’amiant arribaran al punt àlgid el 2024

Concentració afectats amiant

A la concentració hi han participat més d’un centenar de persones que han volgut fer visible la situació i alertar de la gravetat amb cartells com “l’amiant continua matant”. Precisament, en les darreres 48 hores han mort dues persones a causa de l’exposició a aquest material. Han secundat la protesta extreballadors de fàbriques com la Macosa, al Poblenou, familiars de persones mortes i entitats d’associacions d’afectats de Sant Adrià de Besòs, Cornellà o el País Basc.

La protesta clou la Trobada Internacional de Víctimes de l’Amiant, que s’ha fet aquests dies a Barcelona i que ha recollit les lluites d’associacions de tot l’estat espanyol i alguns països europeus.