(ACN) L’advocat Andreu Van den Eynde veu “impossible” que el Tribunal Suprem no apliqui la sentència del Tribunal de Justícia de la UE (TJUE) i no alliberi Oriol Junqueras. Des de les portes de Lledoners i després d’haver-se entrevistat amb el seu client, Van den Eynde ha destacat que no s’imagina l’Estat mantenint-se “indefinidament” en la “violació del drets humans”. “He de veure-ho, per creure-m’ho”, ha dit el lletrat en referència al no compliment de la resolució del tribunal europeu per part dels tribunals espanyols. “Cada cop que passa és una decepció i no puc renunciar a pensar que l’advocacia de l’Estat defensarà el compliment de la sentència del TJUE”, ha afegit.

Andreu Van den Eynde ha entrat a la presó de Lledoners aquest dijous per veure’s amb Oriol Junqueras i “celebrar una victòria tècnica”, ha explicat ell mateix a les portes del centre penitenciari. “La sentència és molt clara i no hi ha cap dubte que Junqueras ha d’estar en llibertat“, ha destacat el lletrat. Van den Eynde ha dit que feia temps que buscaven la intervenció de Luxemburg, “i ara arriba la sentència que ens dona la raó fil per randa “.

Sobre la immunitat: “Comporta la nul·litat de la sentència”

Segons el lletrat, que Junqueras continuï a la presó és “incompatible” amb la sentència del tribunal europeu. “La immunitat comporta la nul·litat de la sentència de facto”, ha insistit Van den Eynde. A més, ha afegit que la decisió del tribunal de Luxemburg és “el punt de no retorn”.

Van den Eynde ha explicat que aquest matí ha presentat un incident de discussió al Suprem. Es tracta d’un document que reclama a l’alt tribunal espanyol que atengui la sol·licitud de nul·litat que declara la sentència del TJUE. L’advocat també ha explicat que la nul·litat de la sentència implica que no hi haurà condemna. “Ja els vam advertir que no fessin la sentència del procés, simplement estem seguint el camí jurídic”, ha afegit.

L’advocat de Junqueras ha explicat que l’exvicepresident “està molt bé”. Ell i Raül Romeva –amb qui també s’ha entrevistat- “estan forts com sempre” i avui, després de conèixer la sentència, també estan “una mica més feliços”. “Tenen esperança”, ha afegit.