(ACN) Els republicans no tornaran a seure a negociar amb el PSOE sobre la investidura de Pedro Sánchez fins que no coneguin l’opinió dels socialistes sobre la sentència del TJUE pel que fa a la immunitat d’Oriol Junqueras. Ho ha anunciat aquest dijous a la tarda la secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, que ha dit que també volen saber el posicionament de l’Advocacia de l’Estat.

ERC assegura que és necessari que es demostri que s’ha deixat el “camí de la judicialització” i que s’aposta per la via política. La portaveu d’ERC ha celebrat que s’hagi “trencat el mur de la injustícia” i ha reclamat que l’Estat compleixi les sentències judicials “tal com predica”. Vilalta considera que amb el veredicte del tribunal europeu “guanya la democràcia” perquè s’aclareix que s’han “vulnerat els drets de Junqueras i la ciutadania”.

Una vegada més, han exigit que s’anul·li la sentència de l’1-O i la llibertat “immediata” del president d’ERC. “Ho batallarem tot jurídicament perquè el que diu el TJUE s’apliqui de forma immediata”, ha argumentat Vilalta.