Que els nens comencin a anar sols a l’escola preocupa als pares. Des d’aquesta tardor, el col·legi de primària Frederic Mistral – Tècnic Eulàlia ha implementat el sistema Vaig a escola! CARD, que controla l’arribada dels alumnes al centre educatiu mitjançant una targeta. Quan els estudiants fitxen, automàticament els pares reben un correu electrònic que confirma que els seus fills han arribat bé a l’escola.

Potenciar l’autonomia dels infants

115 alumnes de tercer a sisè de primària van sols a l’Escola Frederic Mistral – Tècnic Eulàlia, des de la tardor, quan també es va posar en marxa el camí escolar, ideat pels mateixos alumnes. L’objectiu és potenciar l’autonomia i la responsabilitat dels alumnes: “Jo prefereixo anar sol perquè m’agrada i perquè faig servir el transport públic i així no contamino tant”, explica Enzo Mitjavila, alumne de 6è.

Els pares també ho valoren positivament: “Això et dona la tranquil·litat de saber que els nens han arribat bé a l’escola i tu comences el dia sense estar preocupat”, diu Xavier Mitjavila. Les famílies expliquen que l’eina els fa més fàcil el procés que els fills comencin a anar sols a l’escola, en un col·legi on s’ha d’accedir en transport públic i s’ha de creuar la ronda de Dalt.

Retardar l’aparició dels mòbils

El sistema “també vol evitar que apareguin dispositius mòbils en edats que ens sembla que encara són massa petits, amb 10, 11 anys per tenir mòbil però suficientment grans com per anar sols a l’escola“, explica Alba Brascó, sotsdirectora de l’escola. També es vol potenciar el transport públic en una zona de Barcelona on es concentren la major part de centres educatius, així com també de cotxes i contaminació.

La targeta Vaig a escola! CARD  és una eina pròpia que millora el sistema Kan Go, que va crear fa quatre anys l’Ajuntament per les escoles de Sarrià – Sant Gervasi però que va deixar de funcionar l’estiu passat. Altres escoles del districte ja s’han interessat per aquest sistema nou.