El festival de les associacions de Barcelona torna enguany a celebrar-se durant les Festes de la Mercè amb tot un seguit d’activitats que tenen lloc durant aquest cap de setmana a la plaça de Catalunya. La previsió de pluja ha obligat a suspendre els espectacles que estaven programats als dos escenaris fins a les 13 h però, tot i això, la resta d’activitats s’han pogut fer amb normalitat a l’interior de les carpes.

Associa't a la plaça Catalunya

En total, la plaça ha acollit prop de 300 entitats de teixit associatiu que s’han organitzat per oferir diverses activitats per a tots els públics. S’han habilitat espais per oferir tallers per a tots els gustos com ara tallers de labors de retalls (“patchwork”) i decoració d’objectes, de globus inflables explicat per pallassos i de conscienciació del medi ambient, entre d’altres. El recinte també ha dedicat cinc espais diferents a la gastronomia, una carpa amb programes de ràdio en directe i l’espai “Millor Adopta”, on s’ha habilitat una desfilada de gossos en adopció organitzat pel Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona.

Com a novetat, la programació d’enguany estrena la celebració de l’Associa’t a la Festa, amb projeccions de cinema a l’aire lliure, que tindran lloc aquest dissabte, de 20 a 22 h, amb una mostra de documentals i audiovisuals de les entitats que hi participen. Una altra novetat serà la passarel·la reivindicativa de costura comunitària, que es durà a terme de 17 a 19 h. Els grups de costura comunitaris de 12 barris de Barcelona presentaran les col·leccions de roba en una passarel·la en què, les mateixes participants, lluiran els vestits fent de models.