El cap de setmana de les Festes de la Mercè 2019  ha arrencat amb algunes cancel·lacions d’espectacles. La intensa pluja de primera hora d’aquest dissabte ha obligat a anul·lar alguns dels actes previstos en el programa d’activitats. Tot i la previsió, la voluntat del consistori ha estat que tots els espectacles que no comportessin cap risc per als assistents es poguessin realitzar.

El correfoc

La previsió meteorològica, ha permès dur a terme l’espectacle de foc i llum més esperat d’aquest dissabte. El correfoc dels petits diables ha arrencat a les 18.30 h a la plaça d’Antoni López. El correfoc de la Mercè ha començat a les 19.45 h, amb la tabalada infernal i a les 20.25 s’ha obert la porta de l’infern.

Cancel·lacions a plaça Catalunya

Durant el matí, s’han anul·lat totes les activitats dels dos escenaris de l’espai Associa’t a la Festa 2019. Aquest espai està situat a la plaça de Catalunya i està destinat a les associacions de la ciutat. Entre les actuacions que no s’han fet hi ha ‘Orígens’, una mostra de dansa i música per a la inclusió social i un fragment de l’obra ‘El petit príncep’, a càrrec d’un taller de teatre amb persones amb discapacitat intel·lectual. Ara bé, l’aturada no ha estat total: les activitats a les carpes han continuat en marxa amb total normalitat.

A la tarda, s’ha reprès la normalitat.

La cercavila anul·lada

Les actuacions del matí bastoner, previstes per a les 11 h a la plaça de Sant Jaume, han començat mitja hora més tard. Les colles participants són: la Colla de Ball de Bastons de Sant Andreu, Bastoners del Poble Sec, Bastoners del Casc Antic, Bastoners de ballets de Catalunya, Ball de Bastons del Clot, Bastoners de l’Esbart Català Dansaires, El Bastó de Sarrià, Bastoners de Gràcia i Bastoners del Raval. Finalment, s’ha cancel·lat l’activitat posterior, la cercavila per risc de relliscades dels participants.

Circ a Montjuïc

Al Castell de Montjuïc s’han anul·lat les activitats del matí següents: El Cabaret de Circ de les 12 h, ‘Belly of the Whale‘, de les 12.30 h, ‘Clown me a la platja‘ de les 12.30 h, ‘La Bella Tour‘ de les 13.30 h, ‘Diòptries‘ de les 13.30h i les 17h  i ‘Rafla‘, de la companyia Kate & Pasi de les 14 h. Al migdia, s’ha decidit aturar totes les activitats. A les 17 h s’han reprès totes les activitats, excepte: ‘Diòptries’ i ‘Cabaret de Circ‘.

Espectacles a la Ciutadella

Al Parc de la Ciutadella, les activitats dalt de l’escenari no s’han fet, en canvi els espectacles itinerants han continuat, tot i les quatre gotes del matí.

Al migdia, s’ha decidit aturar totes les activitats i a les 17 h s’han reprès, amb excepció de: ‘Teatrets mecànics‘, de la companyia Peus de Porc. ‘La sirena hidràulica‘, de la companyia Matito, ha canviat el seu horari, a les 18 h.

Espai de l’Antiga Fàbrica Damm

En aquest espai, s’han cancel·lat fins les activitats següents durant el matí: el Jardí Mecànic, Via aquàtica i Fàbrica de robots de Ferroluar i l’Atelier, a càrrec de la companyia Toc de Fusta.  Totes dues activitats es feien dissabte i diumenge d’11 a 22 h. També, l’espectacle de dansa ‘Niàgara‘ de la companyia La Intrusa de les 13.30h.

Al migdia, s’ha interromput l’activitat al carrer del Roselló i als Jardins de Montserrat Roig per la pluja, i a partir de les 17 h s’han tornat a posar en marxa.

Parc de la Trinitat

Durant el matí, s’han anul·lat totes les activitats de la zona de pistes i de la zona de grades. S’han reprès a les 18.30 h.

Passeig de Lluís Companys

En aquest espai, la pluja ha obligat a anul·lar durant el matí: el Graffiti Puzle Gegant, amb El Ritme del Carrer, i el bàsquet acrobàtic de Crazy Dunkers. També, finalment no s’ha fet l’espectacle ‘Go Slow’ amb Yucef Zraiby i Neilor Moreno de la 13 h.

A les 16 h, s’han reprès totes les activitats excepte el bàsquet acrobàtic.

Palauet Albéniz

No s’han fet les activitats exteriors de: ‘Rutines’, de la companyia La Puntual de les 16 h i ‘El Faune, el Drac i el Dimoni’, d’Eudald Ferré de les 13.30 i 17.30h.