Aquest ha estat un mes d’agost especialment tòrrid, amb molta xafogor i amb alguns rècords d’altes temperatures a la ciutat. Aquest dilluns, amb l’arribada de la pluja i les temperatures més fresques, ha permès que molts barcelonins hagin començat a treballar amb una meteorologia més benèvola.

Una tornada a la feina més agradable

Els principals beneficiats per l’arribada de la fresca han estat aquells treballadors que desenvolupen la seva activitat al carrer i a ple sol. És el cas dels que fan feina a les moltes obres que hi ha a la ciutat, com el Juanjo, que des de les obres del carrer dels Almogàvers ens confessa que “treballar amb la calor d’aquests darrers dies no s’aguantava, era impossible. Ara s’agraeix la fresca i el rendiment de l’obra és molt millor amb aquesta temperatura”.

Alguns treballadors de les oficines del 22@ ja fa alguns dies que han començat a treballar i agraeixen el descens dels termòmetres. L’Ariadna ens assegura que fa una setmana no es podia ni prendre el cafè a la terrassa d’un bar: “Ha estat una calor amb molta xafogor, no venia de gust anar a la feina. Amb aquesta temperatura s’està genial ara mateix. Sobretot al transport públic es nota molta diferència, ara es pot respirar i prendre un cafè a la fresca”. La seva companya de feina, l’Andrea, també agraeix el canvi de temps: “Ara podem estar aquí la mar de tranquil·les prenent el cafè i això la setmana passada era inviable. Havies d’estar dins del bar i tot i així feia calor”.

El bany a la platja, més fresc

Aquells que encara gaudeixen de la platja s’han trobat un canvi radical. L’aigua està molt més fresca i el sol és més suportable. La Maria Eugènia ha viscut aquest canvi de temps amb certa sorpresa i encara no s’ha decidit a banyar-se: “La setmana passada la platja estava molt calenta, fins i tot l’aigua estava molt càlida i ara està més fresca. Encara no m’he banyat, estem esperant que surti el sol per ficar-nos a dins”.

La Maria Esther també ha notat la baixada de les temperatures: “Han baixat dels 30 ºC i aquesta nit han arribat als 16 ºC, tot i així fa un temps superagradable. Ha canviat molt, l’aigua està més freda però un es pot banyar encara perfectament”.