menors futbol

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sant Martí han detingut un home, de 60 anys, que actuava com a fals observador de futbol per captar menors sota la promesa d’entrenar-los com a jugadors quan en realitat els seus interessos eren abusar-ne sexualment després. La detenció ha estat practicada per agents de la comissaria de Sant Martí i la policia catalana el relaciona amb almenys dues agressions sexuals a menors de 16 anys. No descarta, però, que hi hagi més víctimes i per això fa una crida a localitzar possibles menors que hagin pogut caure al seu parany.

Dues famílies en van alertar un club

Segons expliquen, com a mínim dues famílies van fer saber a un club esportiu que un home es va apropar als seus fills per fitxar-los com a futurs jugadors en clubs de gran renom. De fet, va ser aquest club el que es va posar en contacte amb els Mossos d’Esquadra el 4 d’agost.

S’acostava a la canalla en parcs infantils

El primer que feia era acostar-se a la canalla en parcs infantils i, fins i tot, contactava amb les seves famílies per fer-los signar una autorització per recollir-los a casa i endur-se’ls a fer l’entrenament. Per fer-ho tot plegat més creïble, mostrava documents amb què pretenia demostrar que era massatgista, fisioterapeuta, entrenador de futbol i entrenador personal. En la majoria dels casos, eren famílies amb pocs recursos a qui prometia que els seus fills acabarien jugant en clubs prestigiosos.

S’enduia els menors a un local de la Llagosta

Gràcies a la investigació, els Mossos van identificar i localitzar el local on l’home s’enduia els menors. Era a la Llagosta. Quan els Mossos hi van anar, es van trobar un noi de 16 anys en una habitació amb matalassos. Va ser aleshores quan van detenir l’home. L’havia conegut feia unes setmanes i s’havien vist com a mínim quatre cops. El menor va explicar que l’home havia abusat sexualment d’ell, mentre li feia massatges per diferents parts del cos.

No és la primera vegada que l’home és detingut per fets similars. Havia ingressat a la presó com a mínim quatre vegades per delictes relacionats amb abusos sexuals a menors. A l’interior del local van trobar roba infantil, botes de futbol i una llibreta amb telèfons i noms, per això sospiten que hi ha més víctimes.