Les imatges de ciclistes de La Vuelta 2023 entrant a la línia d’arribada a les fosques no es tornaran a repetir aquest diumenge. A diferència del que va passar dissabte, l’enllumenat públic de la zona de Montjuïc ja està encès. Es troba en funcionament, excepcionalment, des d’abans de les 16 h. La decisió l’ha presa l’Ajuntament preveient que la situació meteorològica podria tornar a enfosquir els carrers.

Fonts del consistori han explicat les darreres hores que el sistema d’enllumenat està completament automatitzat a través de sensors i temporitzadors i que durant aquesta època de l’any estan programats per activar-se a les 20.45 h. Es tracta d’un horari que es pot modificar de manera manual. Ara bé, és una tasca que necessita previsió i que es faci amb un cert marge de temps. Per aquest motiu dissabte no es va poder dur a terme.

La imatge ha sorprès alguns dels periodistes i aficionats que són en aquest punt des de primera hora de la tarda per rebre els esportistes.

Queixes per la foscor de dissabte

Tot plegat contrasta amb el que va passar dissabte. La pluja va jugar una mala passada als ciclistes de La Vuelta 2023. Les previsions ja apuntaven que la de dissabte seria una tarda plujosa a Barcelona, però el que ningú no va preveure és que s’enfosquirien els carrers. I això és el que va passar. A mesura que avançava la tarda, els núvols van deixar amb molt poca llum el circuit i alguns dels corredors es van queixar de la manca de visibilitat. Especialment, aquells que durant la contrarellotge els va tocar sortir a partir de les 20 h. A aquella hora, a la ciutat es va fer pràcticament de nit.