El govern municipal torna a moure fitxa i es retira com a acusació particular contra uns vaguistes. La setmana passada va fer marxa enrera en el procés contra dos estudiants detinguts el 29-M. I ara, el consistori fa públic que no es personaran contra Saturnino Mercader i Roger Sánchez per haver participat en uns piquets aquell mateix dia. L'Ajuntament entén que l'acusació ja està exercida pel fiscal i que, per tant, no cal que s'hi sumin. Argumenten que no volen penalitzar les reivindicacions socials i recorden que cap dels dos encausats no té antecedents penals i que no van provocar danys a béns municipals. EDUARDO CÁLIZ, advocat "L'única intenció que hi ha hagut en aquest procediment és la generació de por, la desmobilització social i l'atacar a tothom que vol canviar sistema i que vol exercir el seu legítim dret a vaga." Els fets es remunten a la vaga del 29 de març de 2012, quan Roger Sànchez i Saturnino Mercader van participar com a piquets a Sant Andreu. Tot i que inicialment només se'ls acusava de faltes per unes pintades, ara poden anar a la presó perquè se'ls atribueixen més delictes. Roger Sànchez s'enfronta a sis anys, dos per resistència a l'autoritat i quatre per abaixar les persianes de dos comerços, mentre que a Mercader li demanen dos anys per resistència. Tot i que l'Ajuntament es retiri, la causa continua oberta i el judici serà dimarts que ve. ROGER SÀNCHEZ ESTEBAN, acusat "No deixarem de lluitar, tornarem a fer vaga les vegades que calgui. I seguirem lluitant perquè sabem que tota aquesta pantomima d'acusar per un fet que és irrisori sabem que és una estratègia política." Des de la CUP denuncien que encara hi ha 15 manifestants esperant judici per les vagues generals del 14-N i del 29-M. És per això que mantenen les mobilitzacions. JOSEP GARGANTÉ, regidor de la CUP Capgirem Barcelona "Seguim insistint que s'han de retirar de tots els casos de repressió per causes polítiques i socials, per tant s'ha de fer un gir de 180 graus en la política de l'Ajuntament anterior." Tot això, avui que l'Audiència de Barcelona ha absolt un mosso d'esquadra acusat d'haver trencat el fèmur a un jove durant la manifestació de la vaga del 29 de març, a la cruïlla del passeig de Gràcia amb Aragó. La justícia considera que l'agressió no està acreditada i no dóna credibilitat a les declaracions d'uns testimonis ni del jove. L'agent, que s'enfrontava a un any de presó, va negar haver-lo pegat.

Aquesta és la segona retirada de l’acusació per part del consistori des de la investidura de la nova alcaldessa, Ada Colau. L’Ajuntament va retirar l’acusació contra els dos estudiants detinguts durant la mateixa vaga general per haver participat suposadament en els aldarulls i la crema de contenidors.

En la roda de premsa posterior a la Comissió de Govern, l’alcaldessa, Ada Colau, va explicar que l’Ajuntament només demanaria responsabilitats penals ens situacions d'”excepcionalitat”. En el cas de Saturnino Mercader i Roger Sánchez, el consistori argumenta que no hi ha danys a béns municipals, els acusats no tenen antecedents penals i l’Ajuntament vol evitar penalitzar reivindicacions socials.