Aquesta imatge, del desallotjament de platges a primera hora del matí es repetirà la propera matinada. El dispositiu es mantindrà igual que l'any passat, però el dubte ara és si serà l'últim any, perquè el nou comissionat de Seguretat de l'Ajuntament, Amadeu Recasens, aposta per una reforma integral de la Guàrdia Urbana Els canvis, diu, afectaran totes les unitats, i també a l'equivalent als antidisturbis dels Mossos d'Esquadra, assegura que ja s'hi han produït els primers moviments. AMADEU RECASENS, comissionat de Seguretat "S'ha de fer una reforma estructural, entre altres coses perquè és una ciutat viva, i una ciutat viva requereix permanentment reformes, i això és el que farem." Recasens diu que cal canviar el model de seguretat i implicar-hi tots els agents socials. AMADEU RECASENS, comissionat de Seguretat "El concepte de seguretat no és un concepte de seguretat policial. La policia, com altres instruments, és un instrument més al servei de la seguretat, i per tant hem d'anar a buscar un model integral de seguretat en què tothom se senti còmode a la ciutat." Mentre no arriba el canvi, però, el nou cap de la Guàrdia Urbana ha reconegut que s'estan produint el que ha qualificat de "disfuncions", uns desajustos, diu, provocats per l'encariment de les hores extres decretat pel govern sortint. Recasens ha explicat hi ha un problema pressupostari. AMADEU RECASENS, comissionat de Seguretat "El tema aquest és un tema que està abordant-se des del punt de vista de veure com es pot resoldre la situació. Per tant, és un tema que no tinc una resposta concreta de com es pot resoldre, sí que puc dir que està en vies de solució." En els primers dies com a cap del cos, ha dit que ha tingut contactes amb els comandaments policials i que ara és el torn de parlar amb totes les unitats. Diu que té plena confiança en els qui formen la policia barcelonina i que no s'ha topat amb oposició interna. AMADEU RECASENS, comissionat de Seguretat "Com a cos, no hi ha dissidències, és un cos jerarquitzat, és un cos disciplinat i per tant en aquest sentit està anant a l'una i s'està complint perfectament el programa de seguretat que tenim establert." Recasens, però, ha demanat temps per impulsar tots els canvis que creu que cal fer. Remarca que tot plegat no es pot fer en 24 hores

Recasens ha presentat la necessitat d’entendre la seguretat més enllà de la policia, i ha expressat la seva voluntat d’implicar-hi tots els agents socials. Sobre el dispositiu preparat per a la matinada de dimecres a les platges, després de la revetlla de Sant Joan, ha afirmat que serà el mateix que el de l’any passat.

El comissionat de Seguretat ha reconegut que, actualment, s’estan produint “algunes disfuncions” que ha atribuït a problemes pressupostaris, derivats de l’encariment de les hores extres. En aquest sentit, ha expressat que està “en vies de solució”.

Amadeu Recasens ha negat que hi hagi “dissidències” a la Guàrdia Urbana com a cos perquè està “jerarquitzat”, i ha explicat que si hi ha algú amb opinions diferents mirarà de reunir-s’hi. Recasens ja s’ha trobat amb els comandaments de la Guàrdia Urbana, i aviat ho farà amb totes les unitats.

La reacció dels sindicats

Els sindicats majoritaris de la Guàrdia Urbana ja han reclamat a Recasens asseure’s a parlar del nou canvi de model. En una carta conjunta dirigida al mateix comissionat de Seguretat, el SAPOL, Comissions Obreres i la UGT demanen diàleg amb la base del cos. Sol·liciten una reunió urgent per tractar, diuen, temes que preocupen la plantilla. Volen saber, per exemple, com es resoldrà la qüestió de les hores extres, que s’han deixat de fer.