No eren ni les sis del matí i les màquines i els operaris ja feien cua per començar a netejar. A través de la megafonia s'ha recordat a la gent que ha passat la nit de Sant Joan a la platja, que ja era hora de desallotjar-la. Al toc de sortida també hi han assistit el nou comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, i la responsable d'Urbanisme, Mobilitat i Medi Ambient, Janet Sanz. "Temprano, porque no hemos dormido nada y teníamos pensado ir a dormir un poquito a la playa ahora pero nos han echado y nos tenemos que ir." "Creo que está bien porque al final los demás ciudadanos también deben poder disfrutar de la playa." Ampolles, gots de plàstic i, fins i tot, coca de Sant Joan. Aquest era el rastre que deixava una revetlla que, de mica en mica, arribava a la seva fi. "Mucha gente, muchos petardos, mucha bebida..." "A las seis de la mañana me he encontrado la playa como está ahora mismo, hecho una porquería todo, es un desastre como lo han dejado todo." Aquest era l'aspecte de la platja del Bogatell a les vuit del matí. En poc més d'una hora, els operaris de neteja han deixat la platja totalment neta per als primers banyistes. Diuen que cada any és més fàcil de netejar perquè hi va menys gent. De fet, segons la Guàrdia Urbana, aquest any hi han assistit 55.000 persones, 3.000 menys que l'any passat. En total han treballat en la neteja del litoral barceloní més de 300 operaris de neteja, que han retirat 17 tones d'escombraries. Els han ajudat efectius de la Guàrdia Urbana. I a les nou del matí, l'aspecte, res a veure amb el de la matinada. MARTA ARIAS, cambrera "La nit ha sigut molt divertida, ens ho hem passat molt bé i ara estem doncs obrint, ja ha passat tota la neteja i està tot net, i esperem que avui sigui un dia de molta afluència." ANTONIO GARRIGO "Hacemos el primer baño del año, venimos para San Juan cada año, vemos las playas como están de limpias." Ara sí, tot a punt per al dia de Sant Joan.

Encara no s’havia fet de dia i les màquines de la neteja ja feien cua per entrar a les platges i buidar-les de deixalles. Els operaris desplegats al litoral han estat testimonis d’excepció dels últims minuts de festa de molts joves, almenys en aquest emplaçament. Si bé hi ha a qui li ha costat despertar-se, tothom ha fet cas quan s’ha instat la gent a abandonar la sorra. D’aquesta manera, s’ha pogut procedir a buidar-la d’escombraries per tal d’obrir a les 10 l’espai als primers banyistes.

Efectius de la Guàrdia Urbana han acompanyat en tot moment els treballadors de la neteja per garantir un desallotjament tranquil de les platges.

Alguns dels qui han fet la vetlla, ben proveïts encara de begudes i menjar, no han desaprofitat l’ocasió per gaudir de la primera claror del dia. El marc era incomparable.

Un dels càrrecs polítics més matiners ha estat el flamant comissionat de Seguretat de l’Ajuntament, Amadeu Recasens, que ha acompanyat els responsables de la Urbana per comprovar personalment que tot s’estava desenvolupant amb normalitat.

Poques hores després, els banyistes, les tovalloles i els para-sols han pres la sorra. Molts asseguren que en el dia de Sant Joan s’està molt més tranquil a la platja perquè molta gent aprofita per descansar.