El Sindicat de Manters de Barcelona ha denunciat a les xarxes socials una actuació de la Guàrdia Urbana a la Rambla el passat 6 d’agost. En unes imatges que ha publicat es pot veure un grup d’agents de la policia secreta que recull de terra productes que alguns dels manters tenien a la venda, just a tocar de la plaça de Catalunya. Un altre grup de policies, en aquest cas uniformats, estan col·locats a les escales d’accés al metro i impedeixen que en surtin els manters, que recriminen l’actuació policial.

Crítiques al govern Collboni

En el fil a la xarxa social X (antigament Twitter), el Sindicat de Manters denuncia l’acció de la Guàrdia Urbana. Afirmen que “la manta no és la voluntat de cap persona, sinó conseqüència directa d’una llei d’estrangeria que ens obliga a residir com a mínim tres anys a l’Estat espanyol per poder accedir a un permís de residència i de feina”.

També critiquen Jaume Collboni per aquest tipus d’operacions policials. Afirmen que “en els seus primers mesos de govern, ha deixat mostres de quin és el seu model de ciutat: apujar-se el sou, organitzar La Vuelta, portar més turistes, plantejar l’ampliació de l’aeroport i perseguir els manters”. Reclamen “polítiques socials per capgirar aquesta realitat”.