El cor de Gràcia es va encongir amb el primer cas documentat a Catalunya de la presència de “poltergeists” en una casa. Isabel Roig, parapsicòloga, explica el cas.

Roig fa anys que es dedica a tractar temes de fantasmes, entitats, esperits, aparicions i presències. Afirma que al barri n’hi ha de tota mena, però assegura que el cas de “poltergeist” més important que ha tingut lloc a Barcelona va ser el del carrer de Giner, 43.

“Poltergeist” al carrer de Giner, 43

La nit del 10 de febrer del 1935, al tercer pis de l’edifici del carrer de Giner, 43 hi va tenir lloc un episodi fantasmagòric. Al pis hi viva la família Montroig. Aquell dia, l’Enric Montroig, el pare, se’n va anar a treballar i va deixar la dona i el fill dormint. De cop i volta, van començar a escoltar sorolls i cops, i van veure com els mobles es movien i les làmpades s’apagaven i s’encenien. El soroll va arribar a casa dels veïns, que es van acostar al pis a veure què hi passava. Però la cosa no es va quedar aquí: el fenomen va ser tan fort que va provocar una calamarsada al pati interior de la finca, deixant un gruix d’un metre de pedra de gel.

El fill dels Montroig, assenyalat

Aquest episodi misteriós es va repetir dia rere dia durant setmanes. Cansats i atemorits, els Montroig van acabar marxant de la finca. Els veïns asseguraven que des que la família va marxar del pis, els fenòmens paranormals van desaparèixer. Aquesta coincidència va fer que s’assenyalés un fills dels Montroig com a causant involuntari dels fets. Sigui com sigui, la policia no va poder explicar les vibracions i el cas va quedar sense resoldre.

VPA poltergeist gracia parasicologa
La parapsicòloga, Isabel Roig explicava el cas l’any 2017

Avui, Isabel Roig encara percep presències a l’edifici i afirma que caldria connectar amb aquesta persona fantasmal i preguntar-li per què no ha marxat i ajudar-la a fer el traspàs.

El fantasma que feia “mobbing”

Als anys 30, al carrer dels Agullers, 11, a Ciutat Vella, hi va aparèixer un fantasma que espantava els veïns.

Va passar aquí