activitats inclusives festes gràcia 2022

Les festes de Gràcia 2022 ja estan en marxa. La cita arriba amb més de 900 activitats, concerts i el tradicional concurs de guarniments de carrers. Un any més, aposta per ser una festa inclusiva i accessible amb una programació adaptada. El programa de les festes té disponible l’audiodescripció. A més, el pregó va disposar de traducció a llengua de signes i subtítols i el lliurament de premis als carrers guarnits, també en tindrà.

Hi ha espais que tenen una programació pensada per a persones amb alguna discapacitat, com el punt verd Tabuenca, el carrer de Bailèn i la plaça del Sol. Aquest any, com a novetat, hi haurà visites guiades inclusives a càrrec d’ATRA.

Llista d’activitats inclusives de les festes de Gràcia 2022

A continuació detallem totes les activitats inclusives, per dies, de la festa major.

Dilluns 15 d’agost

 • 12.30 h: Teràpia a quatre grapes. Lloc: punt verd Tabuenca (carrer de les Guilleries). Exhibició d’habilitats de gossos de teràpia amb l’associació Al Perro Verde. Activitat gratuïta.

Dimarts 16 d’agost

 • 11 h: Paraula d’una nena negra. Lloc: carrer de Bailèn. Activitat amb interpretació simultània en llengua de signes. Activitat gratuïta.
 • 10.30 h: Visita audiodescriptiva pels carrers guarnits per a persones amb discapacitat visual. Lloc: plaça de la Vila, davant la torre del Rellotge. Cal inscripció prèvia a subtil@subtil.cat (places limitades atorgades per ordre d’inscripció). Activitat gratuïta.
 • 17 h: Tasta, toca, olora. Lloc: punt verd Tabuenca (carrer de les Guilleries). A càrrec d’APSOCECAT (Associació Catalana pro Persones Sordcegues). Aquest taller permetrà endinsar-se en l’experiència de les persones sordcegues a través d’una experiència múltiple que mostrarà com apreciar la resta dels nostres sentits. Els més petits podran gaudir d’un taller per escriure el seu nom en braille. Activitat gratuïta. A partir de 7 anys.
 • 18 h: Visita signada per a persones amb discapacitat auditiva al refugi antiaeri de la plaça del Diamant. Activitat amb interpretació simultània en llengua de signes. Cal inscripció prèvia a enric.interprete@gmail.com (places limitades atorgades per ordre d’inscripció). Preu d’inscripció: 3 euros per persona.

Dimecres 17 d’agost

 • 17– 18 h: Teresa Vergés: recital poètic
 • 18– 19 h: Dones coratge: recull de contes d’arrel tradicional
 • 19– 20 h: Recordant Maria Matilde Almendros
 • 20– 21 h: Marta Pérez – Nedo Blau: recital poètic

Aquestes quatre activitats es faran a la plaça de les Dones del 36 i consisteixen en interpretacions simultànies en llengua de signes, gratuïtes i obertes.

 • 18 h: Lliurament de Premis de la Festa Major de Gràcia. Lloc: plaça de la Vila (en cas de pluja a l’Escola Jujol). Subtitulació en directe, traducció a la llengua de signes i emissió en freqüència modulada.
 • 18 h: Visita audiodescriptiva al refugi antiaeri de la plaça del Diamant. Lloc: plaça del Diamant. Cal inscripció prèvia a subtil@subtil.cat (places limitades atorgades per ordre d’inscripció). Preu d’inscripció: 3 euros per persona.

Dijous 18 d’agost

 • 10 h: Visita cognitivament accessible a les festes de Gràcia. Punt de trobada: plaça de la Vila, davant la torre del Rellotge. Visita oberta a tothom, pensada específicament per a les persones amb autisme. S’oferirà un document d’anticipació amb imatges i pictogrames. Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia a lleure.aprenem@gmail.com (places limitades atorgades per ordre d’inscripció).
 • 10 h: Ruta La Meva Barcelona “Les dones de Gràcia”. Punt de trobada: Jardinets de Gràcia, davant l’Hotel Casa Fuster. Visita dirigida per a persones de l’entitat ATRA, especialitzada en problemes de salut mental. Disposarà d’interpretació simultània en llengua de signes. Activitat gratuïta. Requereix inscripció prèvia al 932 376 824 (Marisa/Carme) o grupatra@grupatra.org (places limitades atorgades per ordre d’inscripció).
 • 12 h: Ruta La Meva Barcelona “Els homes de Gràcia”. Punt de trobada: Jardinets de Gràcia, d’avant l’Hotel Casa Fuster. Visita dirigida per a persones de l’entitat ATRA especialitzada en persones amb problemes de salut mental. Disposarà d’interpretació simultània en llengua de signes. Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia al 932 376 824 (Marisa/Carme) o grupatra@grupatra.org (places limitades atorgades per ordre d’inscripció).