Aquest 15 d’agost, primer dia de les festes de Gràcia 2022, ja s’han registrat llargues cues per accedir als carrers guarnits de la festa major i gaudir dels decorats. Els carrers que han reunit més curiosos han estat els de la Fraternitat, dedicat a la caputxeta vermella; el del Progrés, que ha recreat un parc temàtic amb una font i una piscina, i el de Lluís Vives, centrat en la figura d’Snoopy i dedicat als gossos. Molts dels que s’han acostat han aprofitat per passejar-se amb el mapa de la festa major de Gràcia per no perdre’s cap detall.

El carrer de la Fraternitat ha volgut recórrer a la decoració que tenia pensada per al 2020, però que van anul·lar per la pandèmia de la covid. Per ambientar la història de la caputxeta vermella, han recreat el trajecte que va des de casa seva fins a la de l’àvia, amb un bosc amb mores i fulles de parra.

Molts veïns del barri s’han passat la nit en blanc per poder enllestir els guarniments i així tenir-ho tot a punt pels primers visitants.

cues carrers guarnits gràcia 2022

23 carrers guarnits a Gràcia

En el cas del carrer del Progrés, el guarniment, sota el títol de ‘Progrés Park’, han recreat un parc d’atraccions, fet que ha cridat l’atenció de molts veïns i turistes que s’hi passejaven. El carrer de Lluís Vives, en canvi, ha volgut retre un homenatge als animals que durant el confinament han fet més agradables les estades a casa.

Una altra de les vies que han estat el centre d’atenció de molts passejants ha estat el carrer de la Llibertat, ambientat en el món dels vikings. Malgrat les cues en aquests punts, el cert és que ha estat un matí i un migdia de milers de persones recorrent tots els carrers i places del barri que han treballat en els guarniments, un total de 23. Cal tenir en compte que aquest 2022 s’ha recuperat el concurs de carrers guarnits, després de no poder-se celebrar el 2020 i el 2021.

cues carrers guarnits gràcia 2022

Vigilància als carrers guarnits

Durant aquest primer dia de festa major, la vigilància se centra sobretot en guiar els visitants perquè no circulin en contra direcció i per evitar aglomeracions. Enguany, la Fundació Festa Major de Gràcia ha optat per desplegar fins a 23 vigilants, un per cada carrer, per evitar dificultats i destrosses en els guarniments.

cues carrers guarnits gràcia 2022