Més d’un centenar de veïns de la Sagrera s’han concentrat a la plaça d’Orfila per protestar contra la reducció de serveis del centre d’atenció primària (CAP) del barri. Asseguren que la ginecologia i el grup de lactància ja han deixat de funcionar, i que tenen constància que la pediatria també se suprimirà. L’Institut Català de la Salut, però, ho nega i argumenta que té problemes puntuals per cobrir baixes o vacants.

Els veïns s’han concentrat coincidint amb el ple del districte. Des de la plataforma Recuperem la Sagrera, Agustí Pérez assegura que, després de les reunions amb la direcció del centre i l’Institut Català de la Salut, “tot són promeses” però que “el dia a dia tampoc no canvia”. Segons diu, aquest dimarts no hi havia cap pediatre al CAP la Sagrera i el servei de ginecologia “directament és que ja no existeix”.

L’Institut Català de la Salut ja va explicar a mitjan març, quan van començar les protestes veïnals, que tenen “dificultats per trobar pediatres” per cobrir les absències dels professionals assignats, una situació que diuen que encara es manté. Asseguren, però, que tenen la intenció de cobrir totes les places de pediatria del CAP i que hi ha prevista una nova reunió amb els veïns a començaments de juny. També neguen que s’hagi tancat la ginecologia.

Segons els usuaris, no hi ha cap comunicació oficial que confirmi el tancament dels serveis, denuncien que “és política de fets consumats”. Creuen que, tot i les converses que mantenen amb l’ICS, “la decisió està presa de molt abans” i asseguren que constaten les informacions amb la pròpia experiència o perquè personal del centre “ens les fa arribar a sota veu”.