Ja ha entrat en funcionament la nova àrea d’esbarjo per a gossos al carrer de Coll i Alentorn, al barri de la Teixonera. Té 700 metres quadrats i un espai per jocs d’agilitat per als animals. L’espai respon a l’objectiu de complir el pla municipal que vol que tots els districtes de la ciutat disposin, com a mínim, d’una zona d’aquestes característiques. Tot i que l’Ajuntament ha treballat amb entitats animalistes, n’hi ha que opinen que la instal·lació es podria millorar.

La nova àrea d’esbarjo per a gossos de la Teixonera disposa d’un abeurador per a cans, nou mobiliari urbà com cadires, bancs, papereres, un tanca especial per evitar la fugida d’animals i també amb jocs d’agilitat. Precisament, l’entitat animalista Espai Gos Barcelona qüestiona la idoneïtat d’aquests jocs i proposa que es canviïn per altres elements que enriqueixin l’experiència dels gossos. “Enriquiment d’espais vol dir olors, vol dir textures diferents al terra”, explica Àngela Coll, de la plataforma Espai Gos Barcelona.

Gossos d’altres barris

Després de set mesos d’obres i una inversió de 275.000 euros, l’espai permet complir amb l’ordenança que especifica que n’hi ha d’haver un d’aquestes característiques a cada districte. Els usuaris es mostren satisfets amb la nova àrea d’esbarjo per a gossos però consideren que en fan falta més i que aquesta es podria quedar petita en breu. “M’agradaria que hi hagués dos espais diferents, és a dir, sorra i també una mica de gespa”, diu Maite Romero. La Isabel Notó afegeix que “crec que es quedarà petit perquè estem venint gossos de tots els barris, i això només és un per districte.”