La Fundació Surt compleix 25 anys. L’entitat d’acció social té la seu central al carrer de la Guàrdia, número 14, al Raval. Va néixer a instàncies d’un grup de dones provinents del món feminista. L’objectiu llavors era incorporar en el món laboral el major nombre de dones.

La presidenta de l’entitat, Fina Rubio, recorda que “en aquell moment es tractava especialment d’atendre les dones que estaven en situacions més vulnerables: dones migrades, dones que estaven a la presó, dones que en aquell moment estaven amb la renda mínima d’inserció, volíem fer un procés d’incorporació en el mercat de treball d’aquestes dones i ho volíem fer des d’una mirada de gènere”.

La fundació es va reinventar el 2010

L’entitat treballa des dels inicis en la defensa dels drets de les dones en diferents àmbits de la vida. Tot i que això no ha canviat, la fundació es va reinventar el 2010 per donar resposta a noves necessitats. Fina Rubio explica que “d’estar centrades en inserció sociolaboral i fer molts programes en aquest àmbit, a ampliar i treballar per a l’apoderament en l’àmbit personal, en l’àmbit comunitari, en l’àmbit econòmic i també en l’àmbit polític i social“.

La Fundació Surt atén anualment una mitjana de 1.000 dones. En cada cas els ofereix eines i programes perquè els problemes amb què es trobin, ja siguin socials, econòmics o familiars, no representin un inconvenient per realitzar-se com a persona.

L’entitat per commemorar els 25 anys de vida ha programat un seguit d’actes sota el lema “Compromeses amb les dones”.