Aquest matí, i abans de l’arribada del gruix del temporal, les onades ja han estat significatives i han sobreeixit per damunt dels espigons de la platja Mar Bella o el Bogatell, entre d’altres. L’episodi va  a més i, en aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès diversos avisos de perill a causa de la mala mar, el vent i la pluja.

Aquesta tarda la pluja serà abundant arreu del territori i acumularà registres rellevants al final del dia, sobretot a prop de la serralada prelitoral i la cara sud dels Pirineus. A Barcelona també hi plourà amb ganes al llarg de la tarda i el vespre, i en alguns moments la pluja anirà acompanyada d’aparat elèctric. El vent del sud-est es farà notar, sobretot a la façana marítima de la ciutat i en zones elevades, on s’assoliran ratxes superiors als 60 km/h.

L’embat de les onades possiblement contribuirà a fer recular la sorra de les platges de la ciutat, tot i que cal fer notar que els darrers episodis de fort onatge ja han començat a fer-ho visible.

La pluja marxarà cap al nord a partir de la nit i donarà pas a un dijous molt més estable i clarament més fred. De cara al cap de setmana s’entreveu un altre episodi de precipitacions.