El nou Casal de Joves de la Prosperitat s’ha definit en un concurs d’idees molt participatiu. Segons els veïns, l’equipament és una de les inversions més necessàries al barri perquè els joves ocupen uns barracons provisionals des de fa sis anys. L’Ajuntament iniciarà ara la fase de redacció del projecte executiu, amb un pressupost que ronda els dos milions d’euros i la previsió de començar les obres el 2019.

El nou casal se situarà en un solar situat just al costat dels barracons on actualment realitzen les activitats el joves. Amb el nou equipament, el centre guanyarà espai. “El nou casal té dues plantes. Perquè una sola planta, amb totes les activitats i tallers que fem, es quedava petita –comenta Francisco Fernández, membre del Casal de Joves de la Prosperitat-. Nosaltres vam demanar que, com al casal actual, hi hagués una zona central oberta, perquè puguem veure la llum del sol, puguem respirar fora, que no fos un lloc tancat”.  El nou equipament recull moltes de les propostes fetes pels joves. “Hem demanat una sala de cuina per fer tallers de cuina i ho tenim. Tenim també una zona de trobada, la nova Cuarta, tenim un magatzem amb cara i ulls, i també uns nous bucs d’assaig”, afegeix Francisco Fernández.

Recuperar l’emissora de ràdio

El nou equipament permetrà, a més, recuperar una de les activitats que no es va poder traslladar al barracons provisionals, com el taller i l’emissora de ràdio. Actualment, la ràdio es troba a la seu anterior dels joves de la Prosperitat, un edifici del carrer de Joaquim Valls del qual van ser desallotjats l’any 2010 per les contínues denúncies per soroll -malgrat que es van fer obres d’insonorització-. Des de llavors, els joves i les entitats del barri han demanat un local en condicions.