El Sindicat de Llogaters ha fet una nova acció per defensar el lloguer digne a la ciutat. Sota el lema #LourdesEsQueda, desenes de persones s’han manifestat contra la pressió immobiliària que pateix la portaveu del col·lectiu, Lourdes.

Viu en un pis amb els seus tres fills menors. El propietari va comprar l’immoble en una subhasta i ara vol fer-ne fora els inquilins. Sobre aquella casa plana el risc d’un desnonament obert, és a dir, sense data fixa. “És l’administrador de l’edifici i d’una quarantena d’empreses opaques, mai tenen factures de les compres i no vol parlar amb nosaltres per trobar una solució acordada”, explica Lourdes García.

Per tot plegat, l’acció ha consistit en una concentració al davant de l’adreça que consta com a domicili del propietari. Amb una pancarta, desenes de persones han fet pressió per aturar l’especulació i evitar que la Lourdes i els seus fills hagin de deixar el pis on viuen.

No és la primera acció de protesta del sindicat de llogaters per defensar el dret a l’habitatge. Els seus membres fins i tot es van tancar a la seu del sindicat UGT com a mesura de pressió. El Sindicat de Llogaters defensa el dret a un habitatge i a un lloguer dignes en lloc d’utilitzar-los per especular i fer negoci.