Punt final a l’estada del Centre Castellano-Leonés de Barcelona al carrer Gran de Sant Andreu. Després de 30 anys en un edifici que originalment era una fàbrica tèxtil, aquest dilluns els més de 500 socis de l’entitat han començat la mudança. Se’n van a un local cedit per l’Ajuntament, a l’espai de les antigues Casernes que, malgrat ser nou, ja té problemes d’humitats. Tot i això, els responsables estan satisfets amb un espai que fa 15 anys que els van prometre.

El punt fort del nou espai “és que està a peu de carrer”, valora el president de l’Hogar Centro Castellano-Leonés, Juan María Santiago. Al seu parer, “és un local que serà més aprofitable” que l’actual, ja que tindrà “panells mòbils que permetran fer servir totes les dependències en moments determinats”. Tot i això, també hi ha espais amb els quals ja no podran disposar: “Trobarem a faltar la ubicació que tenim i les magnífiques terrasses“, detalla Santiago.

Sisè trasllat en 60 anys

El canvi d’espai suposa una forta càrrega emocional pels socis. La mateixa vicepresidenta del centre cultural confessa que aquest serà el sisè trasllat de l’entitat en 60 anys d’història. Un llegat que també acumula històries familiars.

Records com les del Jesús de Castro, un dels socis més antics de l’Hogar Centro Castellano-Leonés. Tal com explica ell mateix, a les seves filles “només els ha faltat néixer aquí”. “Als vuit dies de néixer ja les vam començar a portar”, afegeix. Ara el projecte municipal preveu que en les properes setmanes l’edifici sigui enderrocat per convertir el solar en una nova zona verda.