Foto: @Arran_jovent

Nova acció del col·lectiu Arran per denunciar la massificació del turisme. Aprofitant que un bus turístic estava aturat a la parada de Port Olímpic, poc abans de les 10 h, dos activistes han fet fum amb uns esprais i han desplegat una pancarta amb el lema “Aturem la massificació turística”. Segons TMB, no ha provocat danys materials ni ha tingut afectació al servei, que s’ha restablert pocs minuts després. Malgrat això, consideren que “ha generat una situació de desordre i molèsties en el passatge”, per això estan recollint informació per estudiar com poden denunciar els fets.

Arran vol situar el model turístic “al centre del debat públic”

Arran ha difós imatges d’aquesta protesta a través de les xarxes socials, explicant que han “aturat un autobús turístics per denunciar el model de turisme massiu que ens ofega”.A mitjans de juny Arran ja va anunciar que posava en marxa una campanya per denunciar els efectes negatius del turisme als Països Catalans. En la primera acció, dos activistes van encadenar-se al drac del Parc Güell, i els Mossos van haver d’intervenir-hi. En aquest cas no ha estat necessari i els activistes han baixat del vehicle un cop han acabat l’acció.

Ara fa just un any, Arran ja va fer una protesta amb un bus turístic a Barcelona. El van assaltar a la parada del Camp Nou, li van punxar una roda i li van pintar al frontal la frase “El turisme mata els barris”.  TMB va presentar una denúncia contra Arran, a la qual es van sumar l’Ajuntament i la Generalitat. Aquest mateix dilluns, des del col·lectiu han explicat a betevé que han repetit la protesta a un bus perquè consideren que l’acció del Camp Nou va ser “tot un èxit” perquè va “situar el model de turisme al centre del debat”.

L’oposició carrega contra l’acció d’Arran

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ho veu com una actuació simbòlica i ha destacat que no ha generat incidents i assegura que s’ha d’obrir un debat sobre el turisme. Des del PDeCAT, Jaume Ciurana, ho qualifica de molt greu i considera que aquestes accions són contraproduents. Jaume Collboni, del PSC, també ha condemnat aquesta acció que ha qualificat “d’atac a la convivència”.