Una trentena de veïns del Raval han exposat un mural de pancartes a la plaça de Sant Jaume per denunciar, novament, la presència de narcopisos al Raval. Reclamen la figura d’un fiscal de barri que assumeixi les denúncies i mesures socials més enllà de les actuacions policials.

Acció Raval ha convocat l’enèsima protesta contra els narcopisos, un problema pel qual porten lluitant des de fa quatre anys. Denuncien que estan legalment desemparats quan els propietaris dels pisos ocupats no assumeixen cap responsabilitat ni en denuncien la situació. Per aquesta raó, demanen una figura legal de referència: un fiscal de barri que rebi totes les denúncies i persegueixi els narcotraficants.

Molts veïns valoren positivament les accions policials dels últims anys, que han ajudat a reduir l’impacte de les activitats delictives al barri. Tot i així, pensen que no és suficient i que cal complementar aquestes intervencions amb mesures de caràcter social que siguin el resultat del treball conjunt de l’Ajuntament i la Generalitat.

En aquest sentit, alguns veïns demanen que els pisos desallotjats no es tapiïn per evitar que els delinqüents tornin a ocupar-los. En contrapartida, creuen que el més apropiat seria donar-los un ús d’habitatge perquè hi puguin viure les famílies amb menys recursos.