Des de l’inici de la pandèmia, les entitats del Poble-sec s’han bolcat amb l’ONG Bona Voluntat en Acció, que ofereix cistelles amb menjar i productes d’higiene bàsica a 300 famílies del barri que ho necessiten, el doble que abans de la crisi de la covid- 19.

Ara, aquestes entitats han iniciat una campanya de recollida de dos dies, el 27 i el 28 de novembre, amb la col·laboració de 17 comerços de proximitat. 

Implicació de les entitats

Segons explica la Teia Goñi, de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, des de l’abril hi ha uns punts fixos de recollida d’aliments per cobrir les necessitats dels veïns més vulnerables, però amb aquesta campanya es vol “escampar els punts perquè més veïns es puguin acostar i puguin fer la seva aportació”, explica.

10 tones de menjar des de l’inici de la pandèmia

Bona Voluntat en Acció disposa del suport de les parròquies de Lurdes i Santa Madrona, els castellers del Poble-sec i la Casa de la Premsa. En aquesta recollida ha col·laborat també Correus, que ha ofert una furgoneta per al repartiment de les capses i la recollida dels aliments, així com una treballadora voluntària. Goñi assegura que amb l’esforç de tots des de l’abril, s’han aconseguit recaptar 10 tones d’aliments.

El comerç de proximitat amb Bona Voluntat

L’entitat Bona Voluntat en Acció fa més de 20 anys que treballa repartint aliments i acompanyant i assessorant persones en risc d’exclusió social del Poble-sec.