Una persona ha resultat ferida crítica en una explosió aquest divendres al matí en un pis al número 32 del carrer de Cartellà, al barri de Vilapicina. Els Bombers han rebut l’avís quan passaven 10 minuts de la una del migdia. Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat 10 dotacions dels Bombers, que s’han trobat un incendi que estava molt desenvolupat i que ha anat molt ràpid, segons explica el cap de guàrdia, Eduard Caimel.

Els Bombers han trobat la persona ferida al pis on vivia, al 1r 2a. “L’hem hagut de treure amb cremades a tot el cos, se l’han emportat en ambulància medicalitzada a l’Hospital Vall d’Hebron amb cremades a tot el cos, un 80 % aproximadament, de tercer grau“, explica Caimel. Segons el SEM, la persona es troba en estat crític per les cremades. Els Mossos d’Esquadra estan investigant la causa de l’explosió.

Durant el matí, els veïns han avisat el Pedro, l’administrador de la finca i també veí de l’edifici, perquè notaven olor de gas. Immediatament hi ha enviat un lampista perquè ho revisés. Mentre l’operari obria les portes i finestres de l’escala comunitària per ventilar-la, s’ha sentit una forta explosió. Ho ha corroborat el testimoni de diversos veïns d’edificis del voltant. Aquest podria haver estat l’origen del foc, que ha causat una gran columna de fum.

Els Bombers han desallotjat inicialment l’edifici i n’han comprovat l’estat. Un cop descartat que tingués danys estructurals, els veïns han pogut tornar als habitatges. L’empresa Naturgy ha fet comprovacions i ha verificat que el sistema de gas funciona correctament. Assegura que no hi ha hagut cap fuita. De fet, tots els serveis han estat donats d’alta de nou, així que els inquilins tenen aigua, llum i gas.

Els veïns sospiten de l’inquilí

Els Bombers no han especificat la causa del foc. Els Mossos d’Esquadra encara estan investigant el cas (com fan d’ofici a tots els incendis). Els veïns, però, tenen les seves sospites. Segons l’administrador de la finca, és un veí amb qui tenen molts conflictes de convivència. Afegeix que ja havia amenaçat de cremar el pis: “Ahir o abans d’ahir va rebre un escrit de desnonament perquè no pagava. Havia comentat a algun veí que si el feien fora del pis, hi calaria foc“, explica el Pedro.

De resultes de l’incendi, el carrer ha quedat ple de vidres trencats de les finestres. Han quedat escampats a força metres de distància de l’edifici, presumiblement per l’explosió. La Guàrdia Urbana ha tallat el carrer per evitar que hi passessin vehicles fins que un equip de neteja els ha retirat.