L’Escola Pau Vila té tres accessos i només el que està situat al barri de la Font de la Guatlla està qualificat de camí escolar des de l’any 2014. Els alumnes que accedeixen des de la Marina de Port ho han de fer a través d’una ruta improvisada i amb alguns entrebancs, especialment els dies de pluja.

Caiguda d’arbres i despreniments

L’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) del centre denuncia que, en les darreres setmanes, han caigut arbres i, fins i tot, s’han produït alguns despreniments. Però aquest no és l’únic problema amb què es troben a l’hora d’accedir a l’escola: “A part de les necessitats de manteniment i neteja, es barregen temes d’incivisme, com poden ser les motos que passen per camins de vianants i la velocitat dels cotxes que van pels carrers del voltant”, afirma Rodrigo Plaza, president de l’AMPA. Per aquest motiu, han fet un dossier “amb els aspectes no resolts des de l’accés de Font Florida i algunes propostes de millora per les rutes des de la Marina de Port”, que esperen poder presentar a l’Ajuntament.

Creació d’un camí escolar

Des del districte afirmen que Parcs i Jardins va cimentar el vial que connecta l’escola amb la plaça de les Matemàtiques per facilitar l’arribada al Polvorí, però com que no es tracta d’un camí escolar només actua en cas d’emergència. En els darrers dies han retirat la vegetació caiguda i afirmen que durant aquesta setmana es desbrossarà un metre d’amplada a la rampa pavimentada que dona accés a l’escola. Tot i això, per solucionar-ho de manera definitiva, conviden a famílies i escoles de la Marina a treballar per crear un nou camí escolar que prevegi les diferents rutes d’accés als centres.