Aquest edifici de la Gran Via al barri de Provençals del Poblenou era conegut entre molts joves de la zona que hi acudien per aconseguir la droga. Els caps de setmana podien arribar a passar unes 40 persones pels dos pisos investigats. Aquesta gran afluència va despertar les sospites dels cossos policials, que van comprovar que els joves sortien amb petites quantitats de marihuana i haixix. Entre els clients denunciats, quatre eren menors d'edat; el més jove, de 15 anys. EMILI MARTÍNEZ, cap de la comissaria de Sant Martí dels Mossos d'Esquadra "Hem precipitat aquesta investigació, tallar-la, precisament perquè per nosaltres era molt important que les víctimes fossin menors d'edat." En l'escorcoll als dos domicilis, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana van detenir els presumptes traficants: una parella d'uns 50 anys, i el seu fill, de 27. En total es van intervenir uns 600 grams d'haixix i 200 de marihuana, i més de 2.000 euros en bitllets petits. També es van trobar estris per preparar la droga en dosis reduïdes, amb un valor d'entre 3 i 5 euros, accessibles per tant a un públic jove. PEDRO VELÁZQUEZ, cap de la Unitat Territorial de Sant Martí de la Guàrdia Urbana "La venda de droga en els pisos estava molt enfocada als joves, als menors. I al final el que feien era accedir, dirigir-se als pisos, pujar, fer unes visites molt curtes." Després d'adquirir la droga als pisos, els joves venien directament a consumir-la per exemple aquí, al Parc del Clot. També s'han identificat menors consumint al voltant d'alguns instituts de la zona. De fet, el treball de prevenció sobre consum de drogues que fan tant Mossos com Guàrdia Urbana amb els alumnes dels centres escolars de la zona va contribuir a detectar el fenomen que ha culminat amb aquesta operació.

L’avís el va rebre la policia el 7 de febrer passat. Allà, s’advertia, s’estava venent droga i aquesta no era una activitat puntual: els divendres i dissabtes fins a una quarantena de joves hi acudien continuadament per abastir-se’n, atrets per uns preus molt assequibles: entre tres i cinc euros la dosi. La investigació ha permès arrestar dos homes de 27 i 47 anys i una dona de 47 que en pisos diferents de la mateixa finca traficaven amb haixix i marihuana, substàncies que són les que han aparegut en els posteriors escorcolls, per valor de 3.500 euros en la inspecció al primer domicili i 876,5 en el segon.

Tant els qui vivien en un com en l’altre pis són de nacionalitat espanyola i estan acusats d’un delicte contra la salut pública. S’ha localitzat també una llibreta on es feia el recompte de les persones que hi passaven i diversos estris de precisió. Després d’adquirir la droga, molts clients anaven a consumir-la al Parc del Clot, molt proper, i s’ha identificat també nois que ho feien al voltant d’alguns instituts de la zona.