Els anys d’història han tingut més pes que possibles raons de nomenclàtor i el Tanatori Sancho de Ávila no canviarà de nom. Serveis Funeraris reivindica que va ser el primer tanatori construït a la ciutat i que, si prospera la iniciativa de modificar el nom del carrer pel de Miquel Martí i Pol, el recinte mantindrà el nom amb què és conegut pels barcelonins.

El Tanatori Sancho de Ávila es va construir el 1968 i va ser el primer edifici d’aquestes característiques tant a Barcelona com a la resta de l’estat. Des de Serveis Funeraris de Barcelona (grup Mèmora) han assegurat a BTV que l’actual denominació és la més coneguda per la societat i que l’edifici és “tota una referència”. L’organisme tanca així qualsevol debat que es pugui obrir sobre si canviarà de nom o no en cas que prosperi la iniciativa de canviar de nom la via on s’ubica el tanatori. Els veïns, que tenen 15 dies per fer arribar la seva opinió, es mostren dividits sobre si els agrada el canvi de nom o no.

El carrer de Sancho de Ávila es va posar en honor al capità que va comandar el segle XVI les tropes del duc d’Alba que van conquerir Anvers, el 1576 -aleshores pertanyia als Països Baixos-, i Porto,  el 1580. L’aprovació del nom és de setembre de 1929, quan la via era coneguda en un del trams com a carrer de Vilanova i alhora corresponia a la Lletra R del Pla Cerdà. Gairebé 85 anys després, l’Ajuntament ha admès que el personatge en qüestió “no té cap relació amb la història de Barcelona”.