L’Ajuntament de Barcelona dona suport a la vaga feminista del 8 de març. L’alcaldessa, Ada Colau, i les regidores i comissionades del govern municipal s’han sumat a la protesta per denunciar les desigualtats de gènere. Colau ha publicat al seu compte de Twitter aquest dijous una foto de la pancarta lila que s’ha penjat del balcó de l’Ajuntament per anunciar el suport a la vaga feminista que se celebra a més de 170 països d’arreu del món.

Poc després de les 9 h, a través del seu compte de Twitter, l’alcaldessa, Ada Colau, ha recordat que l’Ajuntament dona suport a la vaga feminista que s’ha convocat per a aquesta jornada, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones.

El govern assisteix a les mobilitzacions a favor de la dona

Precisament, el govern municipal -tant homes com dones- no ha convocat per a aquesta jornada una agenda pública i s’ha sumat així a la protesta. En canvi, a les 12 h Colau i altres membres del govern municipal han assistit a la concentració que s’ha fet a la plaça de Sant Jaume per rebutjar les desigualtats entre homes i dones.

Part del govern també estarà present a la manifestació principal que s’ha convocat aquesta tarda, a partir de les 18.30 h, i que s’iniciarà als Jardinets de Gràcia i transcorrerà pel centre de la ciutat. La marxa acabarà a la plaça de Catalunya, on hi haurà concerts i es farà la lectura d’un manifest.

A principis d’aquesta setmana, l’alcaldessa ja va anunciar que ella i les dones del govern se sumaven a la vaga general feminista de 24 hores. Ho van fer visible amb una foto i amb una roda de premsa. Colau va argumentar que la protesta es fa per posar fi a la bretxa salarial, en defensa a la igualtat d’oportunitats i la no-violència, i per aconseguir una democràcia plena.