La vaga feminista ha començat a primera hora del matí amb concentracions i manifestacions que han provocat talls de trànsit i afectacions en els transports públics. La Gran Via, la plaça de les Glòries Catalanes, la plaça de Lesseps, el passeig de Colom o l’avinguda del Paral·lel són algunes de les vies que s’han vist afectades. Al metro hi ha hagut aglomeracions a Sagrada Família, Verdaguer i la Sagrera i s’han arribat a doblar els temps d’espera, tot i que s’han complert els serveis mínims.

Segons TMB, el seguiment de la vaga al metro està sent important. La vaga s’ha notat també en què en el transport suburbà hi ha hagut un 17 % menys de passatgers que un dia laborable, i les esperes han estat el doble de l’habitual. A les estacions de Verdaguer, la Sagrera i Sagrada Família s’ha hagut de regular l’entrada per evitar problemes d’aglomeracions a les andanes  als volts de les vuit del matí. Les diverses manifestacions que hi ha al llarg del dia estan provocant que les rutes dels autobusos que passen pels carrers afectats es vegin modificades o anul·lades. 

Els Ferrocarrils de la Generalitat també han notat la presència de manifestants a la via a l’estació de Sant Cugat. És per això que no ha funcionat la línia Barcelona Vallès entre les 8 i les 9 h i això ha provocat demores de més d’una hora en alguns trens. La situació s’està normalitzant, segons informa FGC i les línies S1 a Terrassa i S2 a Sabadell s’aturen a totes les estacions però, en canvi, l’L6 ha quedat suprimida i l’L7 té una freqüència d’entre 12 i 24 minuts depenen de la franja horària.

Pel que fa a Renfe, segons informa la companyia, al matí havien viatjat per Rodalies un 25 % menys de passatgers que un dia habitual. Diversos passatgers han informat a betevé que els trens anaven molt més plens que l’habitual.

Les mobilitzacions provoquen afectacions en nombroses línies d’autobús

Les concentracions també han afectat les principals vies de la ciutat. Segons la Guàrdia Urbana, els talls han començat cap a les set del matí i han estat intermitents, fet que no ha evitat que hagin provocat importants retencions a les entrades de la ciutat i en algunes de les principals vies.

Els manifestants han tallat la Meridiana a l’altura de la plaça de les Glòries Catalanes i Fabra i Puig, mentre que a la Diagonal s’han produït talls a la zona de Palau Reial. També s’han registrat talls a la Gran Via a l’altura de la Campana, el passeig de Colom o la plaça del Portal de la Pau, a la plaça de Lesseps i d’en Joanic.

Tall Meridiana vaga feminista

Fora de Barcelona hi ha hagut talls en altres vies. A la Universitat Autònoma de Barcelona un grup d’estudiants han intentat tallar l’AP-7.

Protesta dones Autònoma

La jornada tindrà molts actes reivindicatius arreu de la ciutat, però sobretot estarà marcada per la manifestació que començarà a les 18.30 h als Jardinets de Gràcia. 

Molts col·lectius i empreses privades s’han unit a la crida de vaga ja sigui parcial o completa, però sobretot es notarà a les institucions públiques, als transports públics, en algunes escoles o en CAP i hospitals.

La mobilització va començar dimecres a la nit amb una marxa nocturna reivindicativa.