A l’Escola la Sedeta fa un any que la comissió de coeducació, que vetlla per una educació igualitària entre homes i dones, funciona a ple rendiment. Hi formen part pares d’alumnes del centre i també el professorat. Per això, els temes de gènere prenen importància durant el curs. Aquest any, la figura que han treballat és la de Frida Kahlo. La van triar en adornar-se que fins ara sempre feien activitats a partir de figures masculines.

També reflexionen sobre les dones que tenen com a model referent. I a classe no parlen de dones famoses, sinó majoritàriament de les mares o àvies. Les defineixen com a independents, lluitadores i que “tot i estar cansades al vespre estan per nosaltres”, diuen molts alumnes. Aquestes declaracions demostren un canvi d’actitud dels infants segons les mestres. “En fred fan reflexions d’igualtat i tenen un discurs molt igualitari, però és cert que al pati les coses canvien i es relaxen en aquests temes”.

Els centres cívics aposten per la programació feminista

Els centres cívics se sumen, aquest any amb més força, a tota una programació durant el mes de març que té conferències, tallers i exposicions que posen en el punt de mira la dona i el paper social que té. Des del Centre Cívic Fort Pienc expliquen que aquest any més que mai les entitats i associacions del barri han volgut organitzar activitats amb les dones com a protagonistes.