Només hi ha dues regles: utilitzar coixins sense cremallera i no colpejar a qui no pugui defensar-se amb un altre coixí. La Pillow Fight ha reunit més de quatre centenars de persones a la plaça de Catalunya amb un objectiu clar: LLUIS CALVERA, organitzador de la Pillow Fight Barcelona "Fer una cosa col·lectiva, amb molta gent, que sorprengui, fàcil i el més important, per passar-s'ho bé." A l'activitat hi participa públic de totes les edats però sobretot, gent jove i turistes. "Al Quebec no tenim aquest tipus d'esdeveniments. És de bojos, molt impressionant." "És el sisè any consecutiu que la guerra de coixins de Barcelona se situa a la plaça de Catalunya. Tot i que és una activitat bàsicament lúdica, també hi ha un missatge per utilitzar l'espai públic per part de la ciutadania." Al final de la lluita, el terra de la plaça de Catalunya queda recobert per una catifa de plomes i restes de coixins. Mentre uns ho recullen, altres aprofiten fins als últims instants per estovar-se.

La cita es fa simultàniament en diferents ciutats d’arreu del món, però enguany a Barcelona ha tingut lloc una setmana després de la data fixada, que era el 4 d’abril. L’organització va decidir deixar-ho per després de Setmana Santa perquè més gent s’hi pogués unir.

A la guerra només hi ha dues regles: utilitzar coixins sense cremallera i no colpejar a qui no pugui defensar-se amb un altre coixí. Hi ha participat públic de totes les edats però, sobretot, gent jove i turistes. Al final de la lluita, el terra de la plaça de Catalunya queda recobert per una catifa de plomes i restes de coixins.

L’activitat és fonamentalment lúdica, tot i que al darrere hi ha també un missatge de reivindicació de l’ús de l’espai públic per part dels ciutadans.