Algunes escoles del districte de Sants-Montjuïc ja han participat en la iniciativa de l’Aula Gastronòmica del Mercat de Sants. Es tracta d’un espai destinat a la formació sobre alimentació saludable i de temporada per a nens i nenes.

Conèixer els productes de temporada

En aquesta aula de cuina els alumnes, a banda d’aprendre normes d’higiene i seguretat, poden conèixer de primera mà quins són els productes de proximitat i temporada. Els estudiants de primer de primària de l’Escola Lluís Vives han realitzat una pizza de verdures amb carbassó, remolatxa i bolets, entre altres plats.

Francesc Leyva, director de l’aula, explica que és molt important que els infants sàpiguen que la tardor és temps de verdures: “És el millor producte que poden prendre. I aquí és on aprenen a combinar aquests productes per acabar fent un menjar adequat”.

Col·laboració amb menjadors socials

A més, amb els excedents de producte es realitzen àpats per a menjadors socials de la ciutat. Per exemple, amb les verdures que no s’han fet servir en les pizzes, els professionals de la cuina del mercat han realitzat 20 àpats més que han portat a Can Pedró.

Esperen 1.500 alumnes durant tot el curs

De moment ja han realitzat aquest taller més de 400 alumnes de primària de diferents escoles de Sants i calculen que durant el curs hi passaran aproximadament uns 1.500. L’espai també està obert al públic adult durant les tardes amb el nom Club Cuina, on realitzen col·loquis i tallers de productes, entre d’altres.

El projecte de l’Aula Gastronòmica

L’Aula Gastronòmica, que es va presentar el mes de març, està situada en la sala d’actes del mercat i consta d’una cuina totalment equipada i comunicada amb la resta de l’espai. L’objectiu és dedicar l’espai a l’organització de classes magistrals, com els tallers per als infants, però també té una orientació tecnològica: el mercat espera que l’espai es pugui convertir en un plató per gravar i retransmetre les sessions formatives i les demostracions a través de les xarxes socials.