Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes de 25 i 75 anys i una dona de 42, acusats de robar amb violència i intimidació, agredir sexualment, amenaçar i estafar un home a l’Eixample. La investigació va començar al gener, quan la víctima va denunciar que havia conegut un home en una aplicació de contactes. Va decidir convidar-lo a casa seva i, un cop allà, l’home el va incitar a consumir alcohol i drogues fins a quedar en un estat de semiinconsciència.

Va ser aleshores quan el convidat va obrir la porta del pis i hi van entrar altres persones que van amenaçar-lo per aconseguir diners i codis de targetes bancàries. També van localitzar diners, joies i rellotges i, fins i tot, un dels assaltants el va agredir sexualment. En acabar de tot plegat van marxar i amenaçar l’home perquè no denunciés els fets. Amb els codis bancaris es van fer transferències i van retirar efectiu de caixers automàtics. En total van sostreure diners i objectes per valor de 12.000 euros.

Li reclamaven 30.000 euros per no difondre un vídeo sexual

Uns dies més tard, a més, va rebre trucades en què l’amenaçaven de difondre un vídeo de contingut sexual que van gravar la nit del robatori si no pagava 30.000 euros. Ara bé, la víctima va denunciar els fets, i els investigadors van esbrinar la identitat i el lloc de residència d’un dels assaltants —que vivia a Piera. També van acabar identificant dues persones més i el 26 de febrer els van detenir. A Piera també es van trobar part dels objectes i joies sostretes i 6.200 €.

Queda pendent detenir l’home a qui va conèixer

La investigació continua oberta per localitzar l’home que inicialment va contactar amb la víctima. Els Mossos creuen que es tracta d’un grup especialitzat que busca persones d’edat avançada i alt poder adquisitiu que visquin soles. Totes les persones detingudes tenen antecedents per fets similars.