punt lila festes gràcia 2022

Durant les festes de Gràcia 2022 el punt lila de l’Ajuntament de Barcelona ubicat a la plaça de la Revolució i els informadors que han passejat pels carrers del barri han fet intervencions en 22 casos en què s’ha alertat de possibles agressions masclistes o LGTBIfòbiques. Així ho ha comunicat el mateix consistori en un comunicat aquest diumenge, on fa balanç de la festa major d’enguany. En total, fins al 20 d’agost, també s’han fet 29 assessoraments davant d’altres situacions de possible agressió, així com 2.484 sensibilitzacions per informar preventivament sobre la tasca i què fer en cas d’un atac d’aquest tipus.

L’Ajuntament de Barcelona assegura que, entre les 22 d’intervencions per agressions masclistes o contra el col·lectiu LGTBI, algunes s’han fet per denúncies de tocaments, assetjaments o invasió de l’espai personal, entre d’altres. A banda del gran punt lila de la plaça de la Revolució, també s’han instal·lat altres espais d’atenció com aquest als carrers de Santa Rosa, el Progrés, la Perla, la Llibertat, Sant Pere Màrtir o les places del Raspall, la Vila, John Lennon i Santa Rosa.

Enguany, unitats de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han estat presents en el recorreguts de tres itineraris segurs establerts per prevenir qualsevol tipus de conducta delictiva i contra la llibertat sexual.

Denunciades dos punxades al Casal Popular Tres Lliris

A banda del balanç de l’Ajuntament, dues noies han denunciat dos casos de punxades a les Festes de Gràcia 2022 mentre gaudien de la festa major al Casal Popular Tres Lliris, ubicat al carrer del Nil i Fabra amb Torrent de l’Olla. Els fets van ocórrer el passat divendres, 19 d’agost. En un comunicat, el casal popular ha alertat que aquests dos successos tenen com a objectiu “provocar terror sexual en les víctimes amb l’amenaça de la submissió química”.

El casal popular recorda que els casos de punxada a noies ja es produïen el 2021 i que ara s’ha generat una “alarma” en el panorama mediàtic amb aquests fets. Això, diu, genera “por, angoixa i ansietat“, sobretot a l’hora de sortir de festa per la nit. Si una persona es troba en aquesta situació, el Casal Popular Tres Lliris recomana buscar ajuda i no quedar-se mai sola, dirigir-se al punt lila més proper i notificar la situació per rebre atenció mèdica si és necessari.

betevé ha contactat amb els Mossos d’Esquadra, a qui, ara per ara, no li consta cap denúncia formal sobre aquestes punxades.