festes sants 2022

Les festes de Sants 2022 prometen i ja estan pràcticament en marxa. És la cita de la tornada a la normalitat, després de dos anys en què la festa s’ha celebrat d’una manera més descafeïnada per les restriccions covid. Enguany ja no hi ha aforaments i l’oferta cultural i de lleure és ben estesa.

A continuació trobaràs les sis activitats que no et pots perdre del programa de les festes de Sants d’aquest 2022.

El pregó, a càrrec d’Elies Campo

L’enginyer Elies Campo és l’encarregat de llegir el pregó de la Festa Major de Sants, aquest dissabte a les 20 h. Com és tradició, ho farà des del balcó de la Casa del Mig, al Parc de l’Espanya Industrial. El santsenc és un dels responsables d’haver destapat l’anomenat Catalangate.

Traca d’inici i correbars

Les colles populars, amb la participació dels Geganters de Sants, Tabalers i Diables de Sants i dels artistes de l’espectacle ‘Expressions del món’ de l’Associació d’Intercanvi Xina-Espanya New Generation, faran la traca d’inici aquest dissabte abans de la lectura del pregó, al Parc de l’Espanya Industrial. Més tard també hi haurà el correbars tradicional.

Actuacions castelleres

Les festes de Sants no serien el mateix sense els Castellers de Sants, els borinots, als quals es podrà veure en més d’una ocasió. Una de les dates clau serà l’actuació castellera prevista per al dissabte, 27 d’agost, a les 18 h a la plaça de Bonet i Muixí.

Els 11 carrers guarnits i el lliurament de premis

Enguany, 11 vies i places del barri participen en el concurs de carrers guarnits, que se sotmetran a votació el dilluns, 22 d’agost, a les 19.30 h al Parc de l’Espanya Industrial. Aquí pots trobar el mapa dels carrers guarnits com a foto o en PDF, són tot temàtiques ben diverses.

L’ofrena floral a Sant Bartomeu

Cita ineludible per a qualsevol santsenc. La tradicional ofrena floral al patró de Sants, Sant Bartomeu, es fa el 24 d’agost a l’església de Santa Maria. Posteriorment, se sol fer l’ofrena floral de Sant Bartomeu al Mercat de Sants.

Els concerts (cada dia)

Diversos artistes, com cantants, ballarins i discjòqueis, actuaran alguna de les nits d’entre el 20 i el 28 d’agost. Aquest dissabte a les 18.45 h, concert a càrrec de Yolanda Sikara, al Parc de l’Espanya Industrial. I a la una de la matinada, Smash Discos (punk), al carrer de Valladolid, entre d’altres.