pizza consum histamina

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha emès una alerta sanitària per retirar de la venda pizzes congelades de tonyina de la marca Consum. Segons ha explicat l’organisme en un comunicat, s’han trobat restes d’histamina en diversos lots d’aquest producte. Per això, recomanen a les persones que n’hagin comprat no consumir-ne.

D’acord amb l’agència, altes concentracions d’histamina poden provocar una intoxicació alimentària. La seva formació està relacionada principalment amb una mala higiene durant la manipulació dels aliments i per no mantenir la temperatura dels productes dins del marge recomanat.

pizza consum histamina

Cap cas registrat a Catalunya, per ara

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària explica que l’alerta ha estat resultat d’un autocontrol que ha fet l’empresa, que després s’ha emès a les autoritats sanitàries valencianes. Després de fer les comprovacions pertinents, han determinat que s’havia venut en diverses comunitats autònomes, entre les quals Catalunya.

Ja s’ha retirat el producte de tots els supermercats. Les autoritats sanitàries asseguren que, de moment, no s’ha registrat cap cas associat a aquesta alerta.