festes gràcia 2023

Han estat unes festes de Gràcia 2022 com les d’abans de la covid o, fins i tot, encara més multitudinàries: més de tres milions de persones han passat en algun moment pels carrers de la Festa Major entre el 14 i el 20 d’agost, quan falta encara el recompte final, ja que la festivitat posa punt final aquest diumenge. Així ho ha avançat la presidenta de la fundació Festa Major de Gràcia, Lina López, en declaracions a betevé, en espera del balanç oficial que faci l’Ajuntament de Barcelona.

Aquesta xifra, assegura, és fins i tot superior a la de visitants registrats el 2019, l’any previ a la crisi sanitària.

“Engegar motors ha costat moltíssim”

López ha transmès la satisfacció generalitzada de totes les comissions que participen en les festes. Ha assegurat que l’èxit de visitants els fa “molt contents” després de l’aturada de dos anys per la pandèmia i ha valorat l’esforç de tots els veïns: “Tornar a engegar motors ha costat moltíssim. Per tant, arribar on hem arribat fa molt goig.”

En espera del balanç final, López ha celebrat que l’edició d’enguany ha tingut “menys incidents” que altres anys. En total, hi ha hagut una mitjana de dues-tres baralles al dia. Això sí, s’han registrat diversos robatoris de telèfons mòbils. Sense anar més lluny, aquesta nit passada s’han detingut tres persones per furtar sis dispositius mòbils.