pregó festa major sants 2022

Després de la Festa Major de Gràcia, ara és el torn de la de Sants. Aquest dissabte ha estat el primer dia de celebració popular al barri, que ha arrencat amb el pregó de les festes de Sants 2022. El pregoner ha estat l’informàtic i activista santsenc Elies Campo, qui ha donat el tret de sortida a les festes des del balcó de la Casa del Mig, al Parc de l’Espanya Industrial.

El pregó de les festes de Sants 2022 ha durat uns 20 minuts. Pots recuperar el vídeo complet de la intervenció en aquesta mateixa pàgina.

Elies Campo, el pregoner

Campo és enginyer i un dels responsables d’haver destapat l’anomenat Catalangate. Va treballar a Silicon Valley, en empreses com WhatsApp i Telegram, i actualment és investigador del Citizen Lab, on fa recerca de l’espionatge digital contra els ciutadans.

Les festes de Sants se celebraran del 20 al 28 d’agost, coincidint amb la diada del patró, Sant Bartomeu. Per tant, s’allargaran durant una setmana.

20:27
   

Fi del seguiment en directe

Fins aquí el pregó d’Elies Campo. Pots recuperar el vídeo complet en aquesta mateixa pàgina. Finalitzem així el seguiment en directe. Gràcies per seguir-nos!

20:21
   

Crida a la desconnexió digital

Elies Campo és informàtic i enginyer i, malgrat haver treballat en aplicacions com Whatsapp, ha fet una crida a la desconnexió digital per gaudir de la festa major. També ha parlat de la seva contribució al Catalangate, el cas d’espionatge a líders independentistes. “Estàvem davant d’un abús d’intersecció tecnològica, de drets humans i del meu país”, ha dit.

20:19
   

Fites històriques a Sants

Elies Campo ha assegurat que Sants ha estat “referent” i “avantguarda” d’alguns moviments socials i polítics, i ha posat exemples de fites històriques que van néixer a Sants:

  • Negociacions salarials per a obreres
  • Congrés de la CNT a Sants
  • Fundació d’ERC
  • Fundació del sindicat de CCOO a la Parròquia de Sant Medir
  • Legalització del Centre Social de Sants
  • Recuperació de les Cotxeres de Sants en centre cívic
20:14
   

Una infantesa a Sants

Part del pregó s’ha centrat a destacar l'”orgull” d’haver nascut i créixer a Sants. “Què afortunats hem estat de créixer a Sants!”, ha exclamat. Ha recordat negocis, escoles i institucions emblemàtics del barri, tot recordant alguns dels recorreguts que feia durant la seva infantesa.

20:11
   

Dificultats de les festes

El pregoner, Elies Campo, ha volgut destacar les dificultats per impulsar la festa major d’enguany perquè, segons ha dit, hi ha menys voluntaris per organitzar-les després dels dos anys de pandèmia per la covid. Malgrat tot, destaca el teixit associatiu, la força veïnal i l’orgull santsenc que, diu, caracteritza el barri. “Tenim un gran llegat de col·laboració ciutadana que ve de lluny”.

20:10
   

Elies Campo, pregoner

“Estem molt contents de recuperar la Festa Major de Sants sense restriccions, sense mascaretes, sense gel hidroalcohòlic.” Alhora, ha tingut paraules per a la santsenca Núria Feliu, morta fa unes setmanes. “Estem tristos sense ella. Celebrem la seva vida i la seva trajectòria“, ha dit.

20:04
   

Comença el pregó de les festes

En marxa el pregó de les festes de Sants 2022. Ara intervé Neus Munté, presidenta del Consell Municipal del Districte de Sants-Montjuïc. 

 
19:20
   

Qui serà al pregó de les festes de Sants 2022?

A banda del pregoner, tot fa pensar que, en representació de l’Ajuntament de Barcelona, hi anirà la tinenta d’alcalde Laura Pérez. A Gràcia, van ser el regidor de Gràcia, Eloi Badia (qui va ser xiulat per part del públic assistent), i el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle (aleshores alcalde accidental). 

19:14
   

Així va ser el pregó de Sants 2021

Vols saber com va ser el pregó de les festes de Sants del 2021? Marta Sorribes i Joan Galimany van ser els encarregats de donar el tret de sortida a la festa major, la segona que coincidia amb la covid. Tots dos representaven els sectors de la salut i el comerç, que han estat al peu del canó durant la pandèmia. 

19:10
   

Inici de la cobertura del pregó

Bona tarda! A betevé seguim en directe, minut a minut i per streaming, el pregó de les festes de Sants 2022. Serà a partir de les 20 h, després de diversos actes populars amb motiu de la festa major. Podràs seguir el discurs d’Elies Campo en aquesta mateixa pàgina!